Heippa!

Omaa aikaa on kokoajan vähemmän, kun Jannille tulee ikää lisää. Silmät pitää olla jo selässäkin kun neiti puuhailee minkä kerkeää. Tällä hetkellä yksin leikkiminen on aika vähäistä, kun ei jaksa istua paikoillaan vaan pitää kokoajan seisoa ja kiipeillä. Vaatii siis itseltä vahtimista missä seisoo millonkin ja mitä tavaraa on käden etäisyydellä. Ja suuhun, kun sinne menee kaikki. Siinä toki pystyy jotain touhuamaan itekseen ja Janni "apuna", mutta sellasta ihan oikeasti hetkeä itselle saa hakea. Päiväunet on meillä taas vähän pidentyneet mikä onkin kiva, kun siinä parissa tunnissa jopa ehtiikin jo jotain. :) Yleensä toki sen käyttää sit ruuanlaittoon, syömiseen, siivoomiseen ,ihan vaan istumiseen tms. Jos sillon lähdetään lenkille mikä tietenkin sekin hyvä niin siihen taas menee sitä toisenlaista aikaa kotona. Aika minkä olen pois kotoa yksin on salireissut. Ne tekee kyllä hyvää. Pari kertaa viikossa yleensä käyn.

Janni on ollut nyt kolme yötä mummulla ja vaarilla, niistä kaksi kertaa me ollaan oltu sillon viihteellä ja kerran ihan vaan kotosalla, tai käytiin syömässä ja lähdettiinkin mun vanhemmilta vasta alkuillasta. Ne on sit taas sellasia että sillon tosiaan usein on joku syy miksi hän menee yökylään eli ohjelmaa sille ajalle löytyy. Nyt on yksi asia mitä odotan ja toivoisin. Miten ihanaa meillä onkaan ja nautin olosta lapsen kanssa kotona niin jossain kohtaa haluan käyttää Jannin hoitoreissun siihen, että vaan olen. Olis ihana yksi päivä olla yksin ja niin että on sen verran enemmän aikaa että voin ottaa ihan rauhassa ja tehdä mitä mieli tekee ennen kun meen Janni hakemaan. Yleensä tosiaan kun hän on hoidossa ollut on se sitten oma salireissu, kampaajareissu...niin siinä ne syyt on tainneet ollakkin :D no mutta siis tosiaan aina on joku syy ja aika jollon meen hänet hakemaan eli max. kolmen tunnin kuluttua.

Mitä esimerkiksi haluasin sillä aikaa tehdä? Ensimmäisenä on mielessä vauvakirjan kirjoittaminen. Oon hurahtanut Oot niin ihana-vauvakirjaan ja se vaatii aika paljon. Tarvii ihan oikeesti aikaa miettiä mitä sinne kirjoittaa, mihin kohtaan, mikä valokuva jnejne. Toki tämän tiesin kun sen ostin. :) Se on kans sellasta omaa aikaa kun sen kanssa alkaa touhuamaan. SItä ei todella pysty tekemään Jannin kanssa ;) Iltaisin neidin nukkumaanmenon jälkeen en enää jaksa. Voisin toki valvoa pidempään, mutta ollaan pidetty kiinni siitä että mennään joka ilta yhdessä nukkumaan <3 Meillä se hetki koittaa joka ilta klo 22.00 :D Paitsi viikonloppuisin saatetaan jaksaa maksimissaan tunnin pidempään :D Senkin takia tää on tietty hyvä, ettei tule valvottua itsekkään pidempään koska ne yöt vaihtelee ja samoin aamujen aikataulu mihin aikaan Janni herää.

Sellaisena päivänä täyttäisin siis sitä kirjaa, sit ehkä siivoilisin, lukisin blogeja ajan kanssa, ja varmaan vaan olisin. :) Ja shoppailemassa kävisin. Voi kyllä olla ettei samaan päivään ehtisi, koska muutenhan se olis just sellanen kiireinen päivä. :D

Nyt kun ollaan käyty mökillä, ymmärrän mitä muutamat kaverit ovat sanoneet reissuista tai illoista isovanhempien kanssa. Sillon saa vähän haukata itse happea siinä sivussa kun auttavia käsiä on sen verran ympärillä. On muutama joka pitää sylissä, leikkii, syöttää mielellään jne. :) Tottakai siinä itsekin on eikä tarkoituskaan ole toisten hoitaa kokonaan, mutta on heti tietenkin erilaista kun kotona kaksin tai kolmisin.

Tää mistä nyt aloin kirjottamaan tuntuu tavallaan hölmöltä. On äitejä, joilla ei ole juurikaan mitään omaa aikaa ja toiset ei sitä edes kaipaa. Itse kuitenkin käy esimerkiksi siellä salilla ja nyt kaipaa jotain aikaa kotona ilman lasta täyttääkseen vauvakirjaa... Voi jonkun korvaan kuulostaa tosi oudolta. Itsekkäältä? En mä tiedä kannattaako sitä sen enempää miettiä, jokainen on erilainen ja tilanteet on erilaisia. Mullakin tää toive on kuitenkin omaankin korvaan nyt sen verran "hassu" että katsotaan millon sen toteutan. :D Tuntuu hölmöltä pyytää "ottaisitko neidin keskiviikkona?" "joo voin ottaa. Mitä sulla sit on sillon?" "ei mitään, siks just. Täyttäisin vauvakirjaa, siivoisin, lukisin blogeja ja joo voisin mä pari asiaakin hoitaa"... jep :D Joten, katsotaan ;)

il_340x270.1004945586_rndg.jpg

-Hannela