Heips!

SItten itse blogin osoitteen aiheeseen ;) Nimittäin se paljon puhuttu kesäkunto. Täällä alkoi tänään kesäkunnon tavoittelu. :) Aamulla on otettu paino, mitat, kuvat sekä käyty kehonkoostumusmittauksessa. Viimeksi oon mittauksessa ollut 1,5v sitten. Siitä on siis aikaa. Oon käynyt omalla salilla joka kerta, joten paperiin mikä siitä tulostuu, piirtyy käyrä edellisistä kerroista. Nyt kuitenkaan en tiedä tilannetta just ennen raskautta, kun viimeisin mittaus on kesäkuun lopulta 2015. Tulokset oli aika pitkälti sitä mitä odotinkin. Ei siis missään nimessä hyvät :D Mutta ottaen huomioon, että välissä on raskaus, puolet vauvavuodesta, vuoden salitauko, niin oon kyllä ihan ok fiiliksin tulosten kanssa. Toisaalta mä oon nyt jo liikkunut, syönyt järkevästi herkuttelujen ohella (heh!)  niin mitä noi tulokset olis, jos en olis alottanutkaan liikuntaa ja mässäisin enemmän. Huh, sitä en halua edes miettiä!IMG_6321.jpg

Jännitti kyllä mennä mittaukseen, mutta luulen et tää oli just se mitä kaipasin! Tällä polkastaan kunnon motivaatiopuuska käyntiin! Ja keväthän muutenkin on paras aika tällaiselle, aurinko tekee jo puolet asiasta ! Eilenkin lenkkeiltiin porukoille kahville kun oli niin ihana ilma ja samoin tänään käytiin vaunulenkillä.IMG_6315.jpg

Haha, eilinen jätskiannos porukoilla ;)

Vieläkään en aloita mitään gramman tarkkaa meininkiä, tiedän ettei se sovi mulle. Aijon syödä 3-4h välein, juoda paljon vettä, syödä riittävästi,ei napostelua. Leivän syöminen minimiin, paljon salaattia. Kun syödään yhdessä perheen kanssa niin teen perus ruokaa, siihen en lähde että kaikkien pitäis syödä härkistä ja bataattia ;) Toki en tarkota et sit lotrataan kaksin käsin rasvaisimpien kermojen kanssa, mutta kuitenkin. Jos kahvipöydässä tarjotaan pullaa niin sit mietin otanko vai en enkä soimaa siitä itseäni. Mä en usko totaalikieltäytymisen olevan järkevää, kun ei oo kyse mistään tiukasta dieetistä. Jos mieli tekee niin syön, se mietitään siinä kohtaa. Jos kahvipöydässä on viittä erilaista vaihtoehtoa niin jokaista ei tarvitse maistaa ;) Viikonloppuna voi ottaa iisimmin. Liikunnan puolesta ajatuksena olis saada viikkoon 2x salitreeni, lenkkejä pari, riippuen ilmoista :) ja sit vielä kyseenalaisena kotijumppa. Mä en nimittäin oo ikinä (!) ollut kotona jumppailija. Nyt olin ihan niinkin hullu, että otin itselleni myös kotitreeniohjelman, kun ajattelin että voisko siitä jopa innostua näin vauvan kanssa kotona ollessa?! Salille kun ei aina pääse niin siinä olis mahdollisuus lisätä lihaskuntotreenejä viikkoon. Mikäli niistä saisin kiinni niin vois koittaa kerran-kaks vielä muiden lisäks. :)

Mitä tällä sitten haen, kun ihan hyvä on olla näinkin? Ehkä se, että musta on selkeesti tullut armollisempi oman kropan suhteen. En olis ollut tyytyväinen tähän kroppaan ennen Jannia. Nyt mulla on ihan hyvä olla. Toisena päivänä jopa tosi hyvä, toisena vähän huonompi kun joku vaate ei sit kuitenkaan istukkaan :D Kuitenkin haluan olla myös kesävaatteissa hyvillä mielin. Viisi ylimääräistä kiloa on vielä tiukasti kiinni ja toki ennen Janniakin muutama kilo pudotettavaa oli. Niin, kilot. Ne kun ei aina kerro kaikkea. Kirjotinkin raskauden alussa postauksen https://hannelakesakuntoon.vuodatus.net/lue/2016/04/ajatuksia-omasta-kropasta-ennen-nyt-myohemmin kropasta ennen raskautta, ylimääräset kilot ja makkarat? Eli sillonkin niinsanottuja kiloja oli pari ylimääräistä, mutta peilikuva oli kyllä ihan hyvä niilläkin kiloilla. Tänään kuitenkin saatiin myös infoa siitä kehonkoostumuksesta niin parannettavaahan siinä on, se on fakta!

Mun mielestä on hienoa, että äitiyden myötä oon oppinut ottamaan iisimmin itseni kanssa ja katsomaan itseäni erilaisin silmin enkä aina niin kriittisesti. Äitiys ei kuitenkaan poistanut musta sitä, että nautin liikunnasta ja haluan et mulla on hyvä olla ja vaatteet ei purista. Enkä halua, että jämähdän nyt sohvan pohjalle mussuttamaan pullaa ja havahdun parin vuoden päästä että miks näytän tältä, niinjoo lihoin sillon kun musta  tuli äiti. Ei, sitä en halua. Nyt on hyvä aika tehdä se ryhtiliike, kun synnytyksestä on puoli vuotta. Ja silti nauttia elämästä, liikkua keväauringossa, syödä lounaita ystävien kanssa, se pullakin joskus, mutta myös miettiä mitä sinne suuhun menee. Ei musta kuulosta hullummalta. :)

Lähteekö tässä jotain tapahtumaan näillä ajatuksillä, en tiedä. Mutta uskoisin ;) Ajatuksena olis jaottaa tää nyt ns.kuuteen viikkoon. Käyn perjantaisin vaa'alla, mitat otan ehkä puolessa välissä? Ja uusi inbody-mittaus sitten toukokuun lopussa. Sellaset suunnitelmat tähän viikkoon ;)

-Hannela