Mitä sitten koen hyviksi ja tarpeellisiksi hankinnoiksi vauvaa varten?


Tarpeellisimmat

En laita näitä nyt mihinkään järjestykseen. Aloitetaan vaikka isoista hankinnoista.

Meillä on Brio Smile- yhdistelmävaunut. Saatiin ne vielä ennen kun malli muuttui Britaxiksi, sopivasti poistohinnoin ;) Ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Meillä ei oo erikseen matkarattaita ja nä on ajanut loistavasti sen asian. Runko kulkee mukana auton takalaatikossa. Toki vaatii sen kun lähtee lenkille niin pitää hakea ne autosta jne, mutta en koe sitä suureksi ongelmaksi. (Ja takapihalla meillä on erikseen päikkärivaunut) Kaikki osat; turvakaukalo, vaunukoppa ja ratasosa menee napsautuksella kiinni runkoon, samoin runko kasaan. Jos olisi enemmän tarvetta vaunuille loskaisessa ja lumisessa maastossa niin siihen nää ei ole ykköset.16864317_10211027208452669_8344656774395

Brio Smile- vaunut. Tässä ekalla vaunulenkillä :)

16938615_10211027207932656_5419804154742

Meijän päiväuni-vaunut <3 Mun äidin vanhat vaunut, kulkeneet suvussa.

Samaan sarjaan turvakaukalo ja siihen telakka, ehdottomasti voisin luokitella jopa pakollisiin hankintoihin. Siis myös telakan. Se nimittäin on niin näppärä ja nopeuttaa paljon liikkumista kun ei tarvitse laittaa vöitä.

Paljon mielipiteitä jakava hoitopöytä, on meillä ollut kyllä tosi hyvä hankinta! Mä halusin et kunnon paikka missä vauvan vaipan ja vaatteet ymsymsyms saa vaihdettua ja on tavarat lähellä. Ja siihen tietenkin hoitoalusta. Laitoin vasta nyt tytön ollessa 6kk hoitopöydän kasaan. Me ostettiin siis hoitopöytä mikä taittuu normaaliksi lipastoksi, jotta on pitkäikäisempi. Pikkupyyhkeitä on hyvä olla. Meillä oli sellanen aina hoitoalustan päällä, sen voi helposti heittää pyykkiin jos kakkaa/pissaa leviää alustalle niin ei tarvii kuin pyykätä pyyhe.IMG_2583.jpg

Sitteri, ihan vauvana sitä ei käytetty mutta aika alussa kuitenkin jo. Jollei vauva viihdy lattialla niin sit välillä sitteriin, vaihtelua. Toiminut meillä myös siinä hyvin kun ollaan itse käyty saunassa niin tyttö sen aikaa ollut sitterissä. Siinä viihtyy sen aikaa hyvin. Nyt on jäänyt tosi vähälle käyttö kun liikkuu jo itse, mutta vielä välillä kaivetaan saunan ajaksi :D Sen käyttö oli ehkä 2kk-4kk ajalla suurin. (ja jep, ollaan ihan niinkin huonoja vanhempia että ollaan käyty saunassa yhdessä vaikka vauva onkin ;) ollaan kyllä kuuloetäisyydellä eikä siellä viivytä pitkiä aikoja. Nyt alkaa olee jo 'hankalampi' kun neiti kasvaa :)

Pinnasänky, tätä ei kai tarvii perustella? Tai eihän kaikilla sille ole käyttöä :) Mutta meillä tyttö on alusta asti nukkunut yöt omassa sängyssään. Sinne tietenkin myös patja, kosteussuoja, peitto, lakanat.

Unipesä, se oli tosi hyvä hankinta! <3 se oli meillä alkuun yöt pinnasängyssä pienentämässä suurta tilaa pienellä ja päivisin se kannettiin olohuoneen sohvalle missä tyttö nukkui päiväuniaan/pötkötteli muuten vaan. Ei tarvinnut tehdä tyynyistä esteitä ettei kierähdä tms. Se oli meillä käytössä n.4kk asti. Olisi varmasti ollut pidempäänkin, mutta alkoi nukkua kasvot vasten pehmeää päätyä niin alkoi mietityttämään onko se enää hyvä olla "tiellä".... Vaikka todellisuudessahan hän nukkuu tällä hetkellä vaunukopassa pinnasängyssä, mikä rauhottaa öitä :D niin en tiedä olisiko voinut unipesän käyttöä vaan jatkaa pidempäänkin... vai hakisiko jopa takaisin käyttöön :D

16938902_10211027209532696_2954254491134

Sideharsot, niitä saa olla paljon! Ne toimii niin monessa, peppupyyhkeinä, kuolarätteinä, puklurätteinä, nenäliinana jnejne. :D

Tutit, tuttinauha, täähän riippuu vauvasta syökö tuttia vai ei. Meillä on syöty alusta asti ja kulkee mukana.

IMG_2588.jpg

Pienet tumput, pienet kädet ja sormet raapii niin helposti naarmuja herkkään ihoon että alkuun meillä oli ihan yötäpäivää tumput kädessä. Ne oli niin pieniä että helposti myös häviää ja osa pesussa kun on kuolassa tms, joten niitä haettiin monet parit lisää.

Liivinsuojat, lukeutuu kyllä enemmänkin äidin varustuksiin mut menköön samaan listaan. Niitä on hyvä olla valmiina, jo sairaalassa mukana. Maito kun nousee niin liivit on jatkuvasti märät.

Imetysliivit ja imetystopit, parit ostin valmiiksi molempien ja hyvä niin! Toki välttämättä ei tiedä valmiiksi kokoa, mutta mulla onneksi meni nappiin koon valinta jo raskauden lopussa. Käytin itseasiassa imetysliivejä jo sillon kun oli mukavat päällä.

Maidon kerääjä, se on hyvä alkuun olla. Toinen rinta kun vuotaa, kun vauva syö toisesta niin saa valuvan maidon talteen eikä valu liiveihin.

Hoitolaukku, tää oli mulle sellanen yksi mikä vaan oli pakko saada. Tätä asiaahan ajaisi ihan perus laukkukin, mutta itse oli vaan pakko saada Elodie Detailsin vähän turhan kallis laukku ;) Perustelin sen kuitenkin itselleni niin, että se tulee olemaan myös mun käsilaukku pitkän aikaa ja sinne mahtuu paljon tavaraa enkä tarvitse sit toista laukkua. Siinä on paljon pikkutaskuja, myös tasku missä tuttipullo pysyy kylmänä. On ollut hintansa arvoinen :)16939485_10211027209612698_3697859891634

Ohut peitto, se oli kätevä alkuun ja kulkee kyllä vieläkin meillä hoitolaukussa mukana. Aluksi oli meillä turvakaukalossa peittona jalkojen päällä sekä sitten alustana jos tarvii lasta laskea lattialle/sohvalle tms.

Kynsisakset, huppupyyhe,kuumemittari, hiusharja... tarpeellisia kaikki. Tulee myös äitiyspakkauksessa :)

Lämpöpussi kaukaloon, ihan loistokeksintö! Ei oo pakollinen, mutta talviaikaan täytyy olla joko talvivaatteet tai sitten tämä. Mun ääni menee ehdottomasti lämpöpussille! Ollaan päästy niin helpolla talviaika ettei tosikaan. Ei ole tarvinnut pukea talvivaatteita päälle ja nukkuvakin vauva saatu helposti kaukaloon ja eikun menoksi! Meillä eisbärchenin pussi, se on ihan älyttömän lämmin! Sisävaatteissa pussukkaan, kaulahuivi kaulaan, pipo päähän, hanskat käteen ja vetskari kiinni.

Makuupussi, meillä ollut äitiyspakkauksen makuupussi. :) Nyt hommattiin myös lämpöpussi vaunuihin. :)

Turhakkeet:

Meillä ei mun mielestä oo juurikaan turhakkeita ollut, aika hyvät ostokset ollaan siis osattu tehdä :D

Vaatteista meillä ei käytetty yhtäkään solmittavaa kietaisubodyä, niitä oli muutamat. Onneksi kirpparilta ;) Sellaset solmittavat pienet myssyt, miks niitä sanotaan? :D Pidetäänkö pienillä vauvoilla vielä pipoa päässä alkuun kotona? Eikö joskus pidetty? Nojoo, meillä ei siis pidetty :D Potkupuvut, niitä meillä ei käytetty. Söpöt farkut jne, ei sellasia tee mieli laittaa niin pienelle ja hennolle vauvalle. Kirjotinkin edellisen postauksen tästä vaatejutusta, mutta siis paljon jäi myös vaatteita käyttämättä kun olikin vaan väärän mallisia tms. Eihän sitä voi tietää millanen vauva sieltä tulee :)

Lanoliinivoide, mulla jäi käyttämättä. Olin ollut innokas ja ostanut senkin valmiiksi, vaikka sen olisi voinut jättää niihin hankintoihin et jos tarvii niin hakee sitten.

Kylpytuki, tätä me ei ostettu ennen syntymää vaikka pohdinkin sitä. Kuitenkin nappasin sen kaupasta mukaan heti synnytyksen jälkeen kun ajattelin että se kuitenkin helpottaisi kylvetystä. Noh toisin kävi. Tyttö oli niin pieni ettei häntä oikein siihen voinut laittaa ja oli tosi säikky alkuun. Neljä kättä piti olla varmistamassa, jotta hällä turvallinen olo ;) Tuki oli siis vaan tiellä. Kun oli sen verran kasvanut että tuessa oli hyvä olla, niin muutama kylvetys meni sen kanssa kivasti. Seuraavaksi keksittiinkin Bumbo missä suihkut muuttui kaikista parhaimmiksi kun ei tarvinnut keikkua ammeessa. Amme siis voisi olla kummassa vaan listassa... Toisaalta se ehkä kuuluu pakollisiin, koska siellähän pieni on helpoin pestä... Mutta toisaalta meillä se ei saanut kauheita hurraa-huutoja ennen kun vasta nyt puolen vuoden iässä ollaan alettu tykätä vedestä vauvauinnin myötä.


Imetykseen liittyen rintapumppu, tuttipullot jne kannattaa ehkä hommata vasta, kun tietää minkälaiselle on tarvetta. Itse päädyin Ainu Medela Harmony- pumppuun ja siihen kuuluva syöttöratkasu ja oon ollut tosi tyytyväinen! Pumppu on käsikäyttöinen, mutta musta ei liian työläs vaikka joo varmasti sähkökäyttöinen olis vielä helpompi. Kuitenkin pääasiassa meillä syödään rinnasta niin satunnaiset pumppailut menee käsinkin. Syöttöratkaisu tuntui kivalta vaihtoehdolta, jottei pullosta tuu lorisemalla ja siksi oo vauvalle mieluisampi kuin rinta vaan joutuu tekemään saman työn pullosta imiessä. Kaalinlehdet oli pelastus maidon noustessa, mutta itse olin sillon vielä sairaalassa ja enää kotona en niitä tarvinnut. Tarvisin myös rintakumia alkuun. Sellaisen sain sairaalasta mukaan kotiin ja sit ostettiinkin kaupasta pari lisää. Leikkimatto on hyvä hankinta, muttei pakollinen alkuun kun ei vauva siellä ensipäivistä asti makoile. Nenäfriida myös ihan ykkönen, kun flunssa iskee pienelle. Muttei tämäkään pakollinen ennen kun tilanne tulee.

Sellasia. Lähtipä tää vähän lapasesta :D Tai siis toisinsanoen paljonhan siinä on tavaraa. Unohtuikohan jotain oleellista? :)

16864531_10211027207892655_2265683366416

-Hannela


muoks. Muutama tuli vielä mieleeni mitä unohtui listasta.

​-Itkuhälyttimet. Ne on olleet meillä tarpeelliset ulkona nukuttaessa.

​-Reunapehmuste pinnasänkyyn, ei ehkä pakollinen, mutta itse sen sänkyyn halusin. :)

​-Sade-ja hyttyssuoja vaunuihin. Hyttyssuojaa me pidetään ihan näin talvellakin, kun vauva nukkuu vaunuissa. Musta on kivampi et siinä joku suoja on ettei mikään (lintu?!) ainakaan pääse vaunuihin. Sadesuojaa ei toistaiseksi ole sen kummosempaa, vaan vaunujen mukana tullut suoja. Ei olla sitä kertaakaan edes käytetty. Takapihalla olevien vaunujen päällä sadesuojana toimii grillin suojapeite :D Just sopiva muniksille ja suojaa sateelta.

-Aurinkosuoja autonikkunaan, sitä meillä ei ollut valmiina mutta kuului ekoihin ostoksiin laitokselta päästyä. Elokuu ja aurinko paistoi. :)

-Vauvan rasvat ja pesuaineet. On hyvä olla valmiina perus bepanthen ja vaikka sinkkivoidekkin. Niiden lisäksi vauvaöljy ja pesuaine. Nää perusjutut tulee monissa ilmaispakkauksissa mitä odottaville on. :)

-Mobile/Soittorasia pinnasänkyyn. Meillä on pehmotähti soittorasia, ei siis mitään mobilea pinnasängyn yläpuolella. Ehkä jotenkin miellän, että sängyssä nukutaan eikä leikitä niin en kaivannut "lelua" sängyn yläpuolelle "virikkeeksi" plus etten edes nähnyt mitään kivaa. Toi tähti on ollut mieluisa, siitä saa tutun laulun soimaan iltaisin.

​-Vaatteista vielä sen verran, et pientä vaatetta. Ajattelin että kannattaako paljoa olla ihan pienintä kun ei tiedä minkä kokoinen vauva on, mutta kyllähän aika pitkälti varmasti monella se koko 50 kuitenkin on alkuun. Mä ostin aikalailla kirpparilta ne pienet ja tytön synnyttyä piti tietenkin saada niitä tyttömäisiä pieniä vaatteita lisää :) Kirppari on siinä mielessä noissa pienissäkin vaatteissa hyvä ostospaikka, jos ei menisikään kauaa niin ei haittaa jos on turhaan ostettu. Meillä hukuttiin alkuun jopa niihin 50 kokoisiin eikä 56 edes tullut kuuloonkaan :D Meillä kokoa oli alkuun 49cm ja 3100g.

-Niin ja viimeisimpänä sitten vielä äidin juttu eli niitä siteitä kotiin jälkivuotoa varten plus isompia pikkareita ;) Tiukat stringit ei välttämättä houkuttele ihan heti synnytyksen jälkeen ;D

​Noniin, josko tässä nyt oli kaikki ;) heh!