Mitä tapahtui vuonna 2016 ?

Tammikuu

Olin tiennyt kuukauden verran raskaudesta ja tässä kohtaa oli alkoi olla melkoisen huono. Pyörryin töissä, kärsin mahakivuista ja todella inhottavasta pahoinvoinnista. Se oli joka päiväistä, yöt oli ihania kun oli hyvä olla ja aamullakin ok olo, mutta siitä sitten päivän mittaan huononi ja illat oli ihan kauheat. Illat meni sohvan pohjalla torkkuen ja purren hampaita yhteen, mikäli en ollut iltavuorossa töissä. Pahoinvointiin testasin pahoinvointirannekkeita, B6-vitamiinia, ja kaikkea mahdollista minkä väitettiin ehkä auttavan oloon... Salaisuutta oli vaikea pitää sisällä ja tuntui että mulla lukee kissan kokoisin kirjaimin otsassa "RASKAANA". :D

image.jpg

Helmikuu

Vihdoin koitti helmikuu ja meidän eka ultra-aika. Odotin sitä kuin kuuta nousevaa. Saatais syy jaksaa pahoinvoinnin kanssa ja tieto että masussa oikeasti on elämää, ja niin oli. <3 Ultrasetä toivotti meidät tervetulleiksi synnyttämään elokuussa. Vitsi miten hyvältä se tuntui! Pahoinvointikin alkoi pikkuhiljaa helpottaa, eikä ollut enää ihan jokapäiväistä.Turvotus oli järkyttävää ja omasta mielestä mulla oli tosi iso maha :D Ostin ensimmäiset pienet vaatteet todellistuttamaan, että meille on tulossa vauva. :) Kerroin asiasta töissä sekä muutenkin asiasta tuli julkista, helpotti omaa olemista tosi paljon!

Maaliskuu

Maha kasvoi, olo helpotti kokoajan. Taisi olla maaliskuun alkua rv 16 paikkeilla, kun pahoinvointi oli loppunut, tässä kohtaa taisin saada tilalle mahan toimimattomuuden. Oli todella (!!) tukalat oltavat. Kuin kantaisi tiiliskiviä mahassa. Kiusana oli myös migreeni ja kamppailu särkylääkkeiden kanssa mitä uskallan syödä ja mitä en... Hirveää punnita oman olon ja toisen terveyden välillä. Tulevat isovanhemmat tapasivat toisensa kunnolla ensimmäistä kertaa mun synttärikahveilla :) Tehtiin ensimmäinen isompi hankinta, hoitopöytä, jotta saatiin jo hankittuja pieniä vaatteita sinne säilöön. :)

Huhtikuu

Rakenneultran aika <3 Odotettiin, että saatais tietää kumpi meille on tulossa. Miten satuinkaan sanomaan edellisenä iltana saunassa että mitä jollei se näytäkkään jalkoväliään... Kuinkas sitten kävikään. Jalat pysyi tiukasti kiinni :D Mutta kaikki oli hyvin <3 Taas sai huokaista helpotuksesta. Tunsin myös ensimmäiset liikkeet masussa. Oli se jännää! Aloin laskea pikkuhiljaa jäljellä olevia työpäiviä, motivaatio tippui kun ei enää pystynyt tekemään normaalisti töitä.

Toukokuu

Äitienpäivää vietettiin mökillä ja oli jännä ajatus että seuraavana vuonna se on myös minun päivä. :) Toukokuussa taidettiin myös hankkia vaunut ja turvakaukalo. Ostettiin Brion Smile- mallia ja ne olivat sopivasti poistomyynnissä, joten siksi "jo nyt" :)

IMG_2183.jpg

Kesäkuu

Viimeisiä työpäiviä vietiin ja se tuntui tosi hyvältä. Olo oli kömpelö ja odotti jo lomalle pääsyä. Myös ensimmäinen kesäloma oli siis alkamassa. Lomalla nautiskelin olostani, laitoin kotia vauvalle valmiiksi. Pesin, silitin ja viikkasin vaatteita ees taas, se oli ihanaa. Kävin lounaalla, nautin auringosta. Juhannus vietettiin mökillä kavereiden ja heidän lasten kanssa, otettiin rennosti ja harjoteltiin lapsiperhearkea ;) Olo oli odottavainen mutta haikea, pian ensimmäinen raskaus on takanapäin.Synnytys alkoi jännittää!

Heinäkuu

En muista tästä kunnolla mitään, joten eiköhän se ollut jo yhtä odotusta? :D Janne kävi viimeisillä poikien reissullaan hetkeen, kun sit piti jo olla valmiuksissa jos lähtö tulee ;) Aurinkoa ja löhöilyä, viimeiset mökkireissut, koska halusin olla kotona kun pitää synnärille lähteä. Turvotus oli jäätävää! Kävinkin jo tiheesti neuvolassa, verenpaineet oli korkeella ja seurattiin vointia.

IMG_2426.jpg

Mut myös yllätettiin täydellisesti! Iso porukka mun ihania ystäviä oli järjestäneet mulle vauvakutsut. <3 Oli kuuma kesäinen päivä ja oli treffit sovittuna mun vanhemmille. Olin jo aatellut, kun ollaan niin lähellä laskettua aikaa ettei niitä mulle pidetä. Vaikka kaverit oli kyselleet haluaisinko sellasia. Pieni ajatus oli että tuolloin sunnuntaina ne olisi voineet olla, mut kuitenkin äitikin esitti niin täydellisen tietämätöntä ja sen piti olla mökille jnejnejne, niin kuitenkaan en siihen uskonut. Itku tulee vieläkin kun katson videopätkän siitä kun avaan oven ja 20 ystävää huutaa yhteen äänee yllätys! Ihan parasta! <3

IMG_2602.jpg

Elokuu

Meidän pieni rakas syntyi <3 Siitä päivästä meidän elämä muuttui. Vaaleanpunaiseen pilvilinnaan. Toki pilvien joukkoon ei ihan suoralta kädeltä päästy, kun pieni huoli oli alkuun. Synnytys oli pitkä ja vaikea. Mun mittapuulla. Supistukset oli alusta asti säännöllisia, siitä kun ne alkoi meni 20h että tyttö oli maailmassa. Supistukset oli tehokkaita ja eteni periaatteessa nopasti. Mutta kun oli se vaihe, jolloin niitä olisi saanut tullakkin tiuhaan niin kroppa taisi olla jo aika loppu ja itse synnytys ei ollutkaan ihan piece of cake. Siitähän tyttö sitten lähtikin suoraan keskolaan, vanhempien elämä huolehtien pienestä alkoi  siltä hetkeltä ;) Viikko meni sairaalassa uutta elämää opetellessa. Ja btw, mä tykkäsin sairaalassa olosta! Sanoinkin et se oli vähän kun jossain leirillä olisi ollut, hahah :D Siellä sai keskittyä vain ja ainoastaan vauvaan ja apu oli lähellä. Onneksi maltoin pysyä siellä. Ei sitä ehkä ajattelisi, mutta kotona kuitenkin odottaa se normiarki, pyykit, ruuan laitto, jnejnejne. Kotiin päästyä meillä kävi vieraita ja nautittiin vauvakuplasta <3

IMG_2855.jpg

Syyskuu

Vauvakuplailu jatkui. Saatiin nauttia myös koko perhe arjesta yhdessä, kun Janne jäi isyyslomalle viikoksi. Oltin mökilläkin yksi viikonloppu :) Paljon myös liikuttin ja kyläiltiin. Kai sitä vaan haluaa näyttää omaa pikkustaan kaikille ja on ihana myös ylipäänsä päästä liikkeelle ilman kankeaa olemusta ;)

IMG_3147.jpg

Lokakuu

Ristäiset, tyttö sai nimen, Janni Maria <3 Juhlat meni kivasti lähisuvun ollessa paikalla. Me oltiin myös ensimmäistä kertaa ulkona Jannin syntymän jälkeen ja neiti mummulla ja vaarilla yökylässä. Hyvin meni, molemmilla ;) Jälkitarkastuksessa näytettiin vihreää valoa treenaamiselle ja muutenkin kaikki niinkun pitää. Siitä tuli hyvä mieli. Ainiin, eka hymy, niin valloittava ! <3

IMG_3691.jpg

Marraskuu

Talvi ja pimeys, me myös rauhoituttiin kotiin. Päiviä vaan kotosalla ilman isompia ohjelmia. Kynttilöitä ja oleilua. <3 Jannen ensimmäinen isänpäivä. :) Päivää vietettiin molempien isovanhempien luona, sai vaari ja ukkokin nauttia pikkusesta.

Joulukuu

Aika menee hurjaa vauhtia ja neiti täytti jo 4kk. Ei oo enää pienestä vauvasta tietoakaan, kun neiti kääntyi ekan kerran selältä mahalleen, kiemurtelee lattialle taaksepäin, pyörii ympyrää, höpöttelee kauheesti, kikattelee.. ja sai ekan kerran soseita puolessa välissä kuuta. Aukoi suutaan kun pieni linnunpoikanen. Äitin kulta <3 Ensimmäinen joulu ja uusi vuosi. Joulua vietimme isovanhempien luona ja sukuloiden. Paras joululahja taisi Jannin mielestä olla Sophie kirahvi, sitä on maisteltu, paljon ;) Eka hammaskin tuloillaan. Uusi vuosi meni kavereilla, hyvää ruokaa, raketteja, saunaa, pelejä, tinan valamista... Lapsien ehdoilla.

 

Siinä vuodesta 2016. Huikea vuosi. Yli puolet siitä meni odottaessa, mutta odotus oli kaiken sen arvoista. Onneksi kaikista vaivoista ja kolotuksista huolimatta pystyin ja osasin nauttia raskaudesta ja kasvavasta masusta. Oli se ihanaa! Vielä ihanampaa on kuitenkin olla äiti <3

-Hannela